5 REDENEN WAAROM AFWISSELEN TUSSEN ZITTEND EN STAAND WERK GOED VOOR JE IS

Voor mensen met gezond verstand is het vanzelfsprekend: de hele dag staan is niet goed voor je gezondheid. En de hele dag zitten ook niet. Toch verlangen veel werkgevers van hun medewerkers dat ze de hele dag blijven staan. Of omgekeerd: hun (kantoor)werk vindt noodzakelijkerwijs vooral zittend plaats. Het sleutelwoord is afwisseling. Hieronder vind je 5 redenen waarom dat nu juist zo goed is.

*1 Verhoog je concentratie! Een juiste afwisseling tussen zittend en staand werken zorgt voor een betere doorbloeding van heel het lichaam, en dus ook van onze hersenen, die hierdoor meer zuurstof krijgen. Je hersenen kunnen hierdoor optimaal presteren. Dit vertaalt zich o.a. in een verhoogde concentratie.

*2 Verbeter je creativiteit! Onderzoek toont aan dat bij het rechtkomen, vanuit een zittende naar een staande positie (het liefst nog een wandeling) het brein 2,5 keer zoveel nieuwe ideeën creëert. Wil je een creatieve brainstormsessie beleggen, zorg dan dat je voldoende afwisselt tussen zitten en staan. Beter nog: maak een korte wandeling.

*3 Verbrand meer calorieën! Over het algemeen zijn we niet zo actief op kantoor en moeten we ons ‘s avonds in het zweet werken om nog wat calorieën te verbranden in de gym. Zo verbrandt je bij het typen op een toetsenbord slechts 34 calorieën. Echter, wanneer je afwisselend zittend en staand werkt, pompt je hart ongeveer 10 keer zoveel bloed door je lichaam in vergelijking tot iemand die enkel zit. Je kunt ongeveer 145 calorieën verbranden met een paar uur staand werk.

*4 Staand heb je meer energie! Sterker nog, door afwisselend zittend en staand te werken word je minder snel overmand door een slaperig gevoel. Dit effect wordt in de loop van de middag extra voelbaar en heeft zelfs een negatieve invloed op je werkprestatie. Daarnaast spreken mensen anders wanneer ze staan. In staande positie kunnen bijv. callcentermedewerkers bewegingen maken met hun hele lichaam en daardoor gemakkelijker omgaan met emoties en lastige telefoongesprekken.

*5 Leef langer! Onderzoek uitgevoerd door de University of Missouri-Columbia toont aan dat langdurig zitten, zonder ogenblikken van staande afwisseling, de stofwisseling negatief beïnvloedt. Zelfs zo erg dat medewerkers een groter risico lopen op het ontwikkelen van diabetes en hartkwalen.

Conclusie Alle deskundigen zijn het er over eens dat enkel zittend of enkel staand werken eigenlijk louter nadelen heeft. Over de combinatie van beide zijn ze echter enthousiast. Voorwaarde daarbij is wel dat het meubilair geschikt is voor zowel zittend als staand werken, en dat medewerkers getraind worden in een juiste manier van staand werken.

Ergopoint kan u hierbij helpen. Wij leveren niet alleen de zit/sta werkplek, maar geven ook een uitgebreide instructie hoe u deze behoort te gebruiken. Meer weten? Neem contact met ons op.

Roger van der Aa / info@ergopoint.nl / 06-29038221 / www.ergopoint.nl

Over Ergopoint

Ergopoint levert hoogwaardige producten voor gezond en efficiënt computergebruik. Functionaliteit, ergonomie en design zijn in de producten van Ergopoint tot in de perfectie gecombineerd. Ergopoint adviseert en helpt bedrijven met het inrichten van de werkplek, onder andere op het gebied van Het Nieuwe Werken, waarbij ze voor elke werkpleksituatie de juiste oplossing en bijbehorende producten biedt. Ergopoint gaat daarbij uit van vier werkplekconcepten: – vaste werkplek; – mobiele werkplek; – flexibele werkplek; – thuiswerkplek. Uitgangspunt is dat – waar hij of zij ook werkt – een medewerker comfortabel, gezond en efficiënt zijn werk achter de computer kan doen. De mens staat dus centraal bij alles wat Ergopoint doet; zowel bij het aanbieden van nieuwe producten, het doen van onderzoek en in het geven van ergonomische adviezen.

#AkoestischeOplossingen #StilteWerkplek #NieuweWerken #ConcentratieWerkplekken

————————————————————————————————————————–

Heeft u last van uw rug?
Bent u ’s middags ook uitgeblust als u werkt?

Ergopoint: voor vitale werknemers!
Wilt u meer informatie over een goede, vitale werkplek, wilt u meer tips over hoe u het beste thuis aan het werk kan, heeft u vragen over de producten die wij in ons assortiment hebben of wilt u hulp bij beter zitten en gezonder leren werken? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kunnen ook bij u thuiskomen om u van uw lichamelijke werkgerelateerde klachten af te helpen. Online ErgoCoaching is ook een mogelijkheid.

Zie onze vitale werkplekken   www.ergopoint.nl
Zie onze vitale ergodiensten   www.ergopoint.nl
Mail ons op info@ergopoint.nl
Bel ons op 06-29038221
Bezoek onze showroom op Strijp-S – Eindhoven