ERGONOMISCHE HULPMIDDELEN


Wij leveren ook diverse ergonomische hulpmiddelen om de werkplek beter in te richten en gezonder te maken. Door hulpmiddelen in te zetten kun je met minder spierbelasting werken en makkelijker een goede zithouding aannemen. Ook maken de hulpmiddelen het werk makkelijker.

Veel voorkomende hulpmiddelen zijn documentenhouders, ergonomische muizen, compacte toetsenborden, voetenbankjes, flatscreenarmen, kabelmanagementproducten, laptop- en beeldschermverhogers, ergonomische kussens…

Wij bieden de mogelijkheid om deze producten proefondervindelijk te testen.

De hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat uw klachten verminderen of verdwijnen. Ze maken de werkplek beter werkbaar.

Muizen: wij hebben diverse ergonomische muizen die preventief of curatief ingezet kunnen worden. De meest verkochte muizen, die we hebben zijn verticale muizen, centrale muizen en links/rechts-muizen.

  • De verticale muis zorgt voor minder spanning in de onderarm en schouder, doordat de botten in de onderarm niet gedraaid zijn, maar recht staan.
  • De centrale muis is fijn omdat deze voor het toetsenbord ligt (recht voor je), wat de meest spanningsvrije zone van je bureaublad is. De schouders worden daardoor minder belast en de spieractiviteit in de onderarmen is lager (dan standaard muis gebruik) en de cursor kan met een scrollbar met beide handen worden bediend.
  • Links/rechts muizen: dit zijn vaak verticale muizen die je afwisselend links- en rechtshandig kunt gebruiken. De afwisseling is prettig voor meer ontspanning in spieren en pezen. Zo is herstel beter mogelijk.
  • Overige muizen: verder kunnen we nog diverse andere muizen leveren zoals de handshoemouse, de trackballmuis etc.

Evoluent

De Evoluent 4 is een zogenaamde verticale muis. Zo’n muis wordt in een hand schud houding vastgehouden. In deze houding buigt de pols minder opzij en draait de onderarm minder.

Door de ‘hand schud’ houding van verticale muizen buigt de pols minder opzij en hoeft de onderarm minder naar binnen te draaien (Schmid et al., 2015). Hierdoor is de spieractiviteit in de onderarm lager dan bij een standaardmuis (Quemelo & Vieira, 2013).

Gebruikt u een verkeerde muis, dan kan dat leiden tot pijn en ongemak in de schouders, onderarmen en handen. Met een verticale muis voorkomt u veelal deze problemen.

Anir muis

De Anir Mouse is een verticale muis. En heeft iets weg van een joystick. Door deze vorm belast u uw polsen en vingers minder.

Bij het gebruik van een traditionele muis buigen uw polsen en handen meer. Hierdoor kunt u last van uw handen en polsen krijgen. Met deze muis houdt u uw hand en pols in een natuurlijke houding.
Uw pink steunt op de basis van de muis. Met de duim bedient u de knoppen. Doordat u minder fysieke ongemakken ervaart, wordt het werken achter een computer fijner.

De Anir Mouse zorgt voor goede polshouding, lage spierspanning in uw vingers en onderarmen.

Grip muis

Een goede, ergonomische muis is van wezenlijk belang omdat het door ons een veelgebruikte computeraccessoire is.

Een van de verticale muizen in ons assortiment is de Grip Mouse. Een verticale muis houdt u de muis in een hand schud houding vast. In deze houding buigt de pols minder opzij en draait de onderarm minder.

Maakt u gebruik van een niet passende muis voor uw handen en polsen, dan kan dat leiden tot pijn en ongemak in de schouders, onderarmen en handen.

Met een verticale muis voorkomt u veelal deze problemen. De Grip Mouse is geschikt voor mensen met kleinere handen.

Handshoe mouse

De speciale vorm van de HandShoeMouse Wireless zorgt ervoor dat uw hand en pols kunnen bewegen zonder enige inspanning. Daarbij ligt de hand op de muis onder een ideale hoek van 25 graden en is door de speciale vorm van de muis het “vastgrijpen” van de muis niet nodig.

Universitair onderzoek toont aan dat de HandShoeMouse Wireless Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) en/of Repetitive Strain Injury (RSI) en/of KANS (Klachten aan Armen, Nek en/of Schouders) helpt voorkomen.

Met deze muis buigt u de pols minder opzij en draait de onderarm minder naar binnen.

Hierdoor is de spieractiviteit in de onderarm lager dan bij een standaardmuis. Bij deze muis legt u uw hand ontspannen op de muis.

U hoeft dus niet de muis vast te houden of te grijpen. Deze draadloze variant zorgt ervoor dat uw hand, duim en vingers worden ondersteund in een optimale, ontspannen positie. Er is wrijving tussen de huid van uw hand en het bureaublad.

Ergoslider

De ErgoSlider Plus zorgt voor de meest optimale muispositie. Centraal voor uw beeldscherm en toetsenbord ligt de muis.

Het in-line werken zorgt voor een correcte ergonomische houding, waardoor er nauwelijks belasting van de schouders is. De schouder hoeft door deze centrale positie niet naar buiten gedraaid te worden. Ook is de spieractiviteit in de onderarmen minder in vergelijking met een gewone muis. En dat zorgt voor meer werkcomfort.

Met de ErgoSlider Plus kunt u daarnaast eenvoudig afwisselen tussen werken met de linker- en de rechterhand.

Mousetrapper – centrale muis

De muis trapper flexibele is een centrale muis. Het is de meest compacte muis uit de mouse trapper familie. De muis wordt voor het toetsenbord geplaatst, zodat u een neutrale houding te vermijden.

Bovendien beschikt de muis over 9 programmeerbare toetsen om u aan te passen aan de behoeften.

De muis is zo compact dat u hem heel eenvoudig mee naar huis nemen. Een ware muis voor flex-werker. Bovendien ook uitstekend geschikt voor een compact toetsenbord geschikt . Met een armsteun kan men deze ook goed met een standaard toetsenbord gebruiken.

Rockstick muis

Een goede muis voorkomt dat u fysieke klachten krijgt. Welke muis het beste bij u past verschilt per persoon. Daarom zijn er verschillende ergonomische muizen.

De verticale anti-rsi muis Rockstick 2 Wireless is een muis waar u een goede muishouding aanneemt.

Met kleine bewegingen klikt u uit de hand en arm in plaats van met de vingers. Dit zorgt voor vermindering van spier- en/of overbelastingklachten.

De muis plaatst uw hand in een natuurlijke hoek van 70 graden. De Rockstick 2 is zowel links- als rechtshandig te gebruiken: zo kunt u ook nog voldoende afwisselen, wat zorgt voor een sneller herstel.
U kunt kiezen uit een medium of large versie, afhankelijk van de grootte van uw handen.

Oyster muis

De Oyster Mouse is een bijzondere verticale muis in onze muizenfamilie. Deze muis is namelijk instelbaar in 5 hellende posities.

Het grote voordeel van deze muis is dat u zelf kunt bepalen hoe verticaal u de muis wilt gebruiken. Hij is ook geschikt voor links- als rechtshandige gebruikers. Zo bent u in de gelegenheid de muis af te wisselen tussen rechts en linkshandig. Dit zorgt voor een sneller herstel.

De muis zorgt voor een comfortabele, ontspannen en neutrale pols- en handpositie. Daarnaast werkt deze muis draadloos. Dus geen overbodige draden op uw bureau.