Roger van der Aa kan bogen op een jarenlange ervaring en hielp al heel veel mensen gezonder en beter te werken. Hij ontwikkelde daarbij in de loop der jaren zijn Ergopoint Zes Stappen Methodiek en perfecioneerde die. We willen graag de werkwijze met u delen .
Stap 1: De doorverwijzing
U wordt doorverwezen door uw fystiotherapeut of huisarts. Soms melden klanten zich rechtstreeks. Het probleem wordt beschreven, of het te verwachten probleem wordt geschetst.
Stap 2: U vertelt ons wat eraan scheelt
In de tweede stap -of fase zo u wilt- komt u aan het woord. U vertelt ons hoe u werkt en op welke manier, wat u belangrijk vindt aan uw werkplek en hoe vaak u daarvan gebruik maakt, en hoe lang. We proberen samen op voorhand zo goed mogelijk in kaart te brengen wat voor u en uw vitaliteit belangrijk is.
Stap 3: Inspectie van de werkplek
Nu we weten wat u belangrijk vindt en wat de klachten zijn, komen we eerst bij u langs op uw werkplek. We gaan daarbij eerst kijken in hoeverre die verantwoordelijk is voor uw klachten. We kijken wat er goed is/staat en wat er echt verbetered moet worden. Met wat we al wisten en nu zien, kunnen we ons een goed oordeel vormen van de oorzaken en gevolgen van uw problemen en ook starten met het uitwerken van de oplossing.
Stap 4: Werken aan een advies
We bekijken hoe we uw probleem zo goed mogelijk kunnen oplossen en op welke manier. We bekijken wat het beschikbare budget is en hoe we ervoor kunnen zorgen dat u zo snel mogelijk vitaler wordt en minder hinder ondervindt. Een en ander wordt verwerkt in een advies op maat.
Stap 5: Ons voorstel doornemen / testen
We nemen samen het Ergonomisch advies door. We beslissen of en zoja welk vervolgtraject we inzetten. Daarna bestellen we de spullen die we daarvoor nodig hebben en installeren die. U start met testen en het implementeren van onze aanbevelingen. Deze periode duurt doorgaans ongeveer een maand.
Stap 6: Definitief kiezen / start van de nazorg
We evalueren uw ervaringen, het is belangrijk dat u vitaler wordt en dat klachten of lichamelijke hinder verminderen en liefst verdwijnen. Zijn we in staat om de doelstellingen die we voor ogen hadden op deze manier te verwezenlijken? En zo niet wat is dan nog aanvullend aan maatregelen nodig? U kiest definitief wanneer u tevreden bent. De ervaring leert dat het goed is om ook dan nog contact te houden. Af en toe een belletje of mailtje om te horen hoe het gaat.