HULPPAGINA VOOR THUISWERKERS – OPTIMALISEER UW THUISWERKPLEK HIER

>  inrichting gezonde thuiswerkplek

>  de gevaren van thuiswerken

>  zelf uw thuiswerkplek instellen

>  regelgeving over thuiswerken

>  meer info dynamisch werken

> tips over thuiswerken

> blogs over thuiswerken

> oefeningen voor thuiswerkers

>  onze thuiswerk bureaus

>  onze thuiswerk bureaustoelen

>  onze thuiswerk hulpmiddelen

>  onze thuiswerk fitproducten

>  onze thuiswerk diensten

De inrichting van een gezonde thuiswerkplek

Thuiswerken en flexwerken blijven ook na corona bestaan. De inrichting van een gezonde werkplek met het juiste ergonomische meubilair en goede ergonomische hulpmiddelen zijn belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen, het welzijn en de productiviteit te verhogen en uitval te voorkomen. Gelukkig zijn er veel ergonomische actieve en dynamische oplossingen die in de thuisomgeving passen. Laat ergopoint jou adviseren en inspireren bij de aanschaf en inrichting van jouw persoonlijke werkplek thuis. Een goede bureaustoel, het juiste bureau en de juiste hulpmiddelen en accessoires dragen bij aan een gezonde werkomgeving. In ons ErgoCenter en in onze webshop zijn diverse mogelijkheden te zien.

Bekijk onze thuiswerkbureaus, ons assortiment bureaustoelen en onze hulpmiddelen om ook uw thuiswerkplek ergonomisch verantwoord in te richten.


De gevaren van thuiswerken

Wanneer je regelmatig thuis aan de eetkamer- of keukentafel werkt wordt de kans op gezondheidsklachten vergroot. Vooral rugklachten, nekklachten en schouderklachten zijn veel voorkomende problemen. Dat komt omdat de tafel en de stoel niet zijn in te stellen. Bovendien is het werken met een laptop niet bevorderlijk voor een goede werkhouding. Een goede werkplek met hulpmiddelen voor thuis is een ding, maar weten hoe je de ergonomische producten optimaal kunt gebruiken en wat je zelf kunt doen om gezond te werken met een gezonde zithouding is een tweede. Ergopoint helpt thuiswerkers met het aanleren van gezond zitgedrag en een gezonde werkhouding. Wij komen bij u thuis of kunnen online, via beeldbellen hulp verlenen om klachten te bestrijden en te voorkomen.
Ook geven wij u op deze pagina veel gratis adviezen en tips om zelf uw thuiswerkplek aan te passen en te verbeteren.

Bekijk onze ergonomische diensten op locatie en onze online hulp diensten voor het creeeren van een gezonde werkhouding.
Bekijk onze tips en blogs.

Zelf uw thuiswerkplek instellen en optimaliseren

Ergopoint helpt u graag met het aanpassen, verbeteren en optimaliseren van uw eigen werkplek aan huis. We laten middels praktijkfoto’s en video’s zien waar knelpunten zitten en hoe u deze kunt oplossen. Stel uw werkplek in 4 stappen beter in en voorkom zo werkgerelateerde klachten. Ook hebben we diverse blogs voor tips over vitaal thuiswerken.

Bekijk onze video’s en instructiefoto’s om zelf uw werkplek te verbeteren.
Bekijk onze blogs voor tips over vitaal thuiswerken.


Arbo regelgeving

Wanneer langer dan twee uur thuis gewerkt wordt, valt thuiswerken onder de arbo-wet regelgeving.

Deze regelgeving geldt niet alleen voor medewerkers die veel flexwerken of regelmatig thuiswerken, maar ook als je ZZP’er bent gelden er regels omtrent de thuiswerkplek. Voor veel ZZP’ers is de thuisomgeving immers ‘hun kantoor’.

Bekijk arbo regels voor thuiswerkers
Bekijk arbo regels voor ZZP’ers

Meer informatie over dynamische thuiswerkplekken

Dynamisch werken is het toverwoord. Of het nou thuis is of op het werk. Als je dynamisch werkt, werk je gezonder en heb je minder kans op klachten of uitval. Het gaat er vooral om dat je de mogelijkheid hebt om af te kunnen wisselen en te bewegen. Daarom heb je een gevarieerd scala aan meubelen nodig om dat te kunnen. Niet alleen werken achter een zit sta bureau, maar ook eens liggend werken op een loungebank, eens fietsen achter een bureau, of werken op een akoestische treinzit-bank.  Zo varieer je voldoende wat beter is voor je lichaam. Juist de langdurig statische zithouding is een sloophamer.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen voor de inrichting van een dynamische thuiswerkplek? Neem dan contact met ons op: we komen graag bij je langs, of maak een afspraak om een bezoek te brengen aan ons inspiratiehuis.

© - Ergopoint | Torenallee 20 | 5617 BA Eindhoven | T. 0031 629038221