WAAROM JUIST ADVIES ZO BELANGRIJK IS ALS U RUGKLACHTEN HEEFT EN EEN PASSENDE BUREAUSTOEL ZOEKT

Er zijn vele honderden bureaustoelen op de markt. En dito aanbieders. Maar hoe maak ik uit al dat aanbod de juiste keuze en dat ook nog eens wanneer ik rugklachten heb?

Dat is een goede vraag…want maakt het verschil? Kom ik bij andere bureaustoelen uit wanneer ik al rugklachten heb? Het antwoord is: meestal wel ja.

Normaal gesproken is het zo dat een gewone bureaustoel goed instelbaar moet zijn en dat de stoel vooral goed moet kunnen ondersteunen en comfort bieden. We denken wellicht nog niet meteen aan beweging of aan een bepaalde zithouding. Maar op het moment dat rugklachten aan de orde zijn, wordt dat anders. Veel mensen met rugklachten kunnen dan gewoonweg niet lang op een gewone bureaustoel zitten. Het is dan kiezen of delen. Maar langdurig staan gaat vaak ook niet en bovendien is dat ook niet aan te bevelen. En dan wordt een bureaustoel meer het doel dat de middelen heiligt.

Maar wat nou als ik jullie zeg dat er diverse stoelen zijn waarbij rugklachten, tijdens zitten, minder worden of zelfs verdwijnen. Stoelen die je dwingen een andere zithouding aan te nemen, een andere zithoek, meer te bewegen, meer af te wisselen, meer te ontspannen. Stoelen die aanvoelen als een maatpak, als de beste ondersteunen, maximaal comfort bieden, een drukverlagend zitkussen hebben, spierversterkend werken en zithoudingsverbeterend zijn. Kortom: ze zorgen ervoor dat u weer gezond kunt werken, zonder pijn.

Aan de stoelen kan het niet liggen. Wel aan het advies. Dat maakt vooral het verschil. Want de juiste stoel moet bij de juiste persoon (klacht) worden samengebracht. Advies zou eigenlijk zo moeten zijn: eerst vindt een 1 intake plaats waarbij data wordt vergaard. Hoe lang zit je, waar, wanneer, hoe, welke lichamelijke klachten of belemmeringen heb je, etc. Vervolgens zou gekeken moeten worden naar iemands 2 houding en lichaamsmaten. Dan geluisterd worden naar iemands 3 voorkeuren. Dan zou er een 4 stoeladvies moeten komen: meestal met een paar mogelijkheden en uitgelegd moeten worden waarom dit de mogelijkheden zijn. Die twee of drie stoelen zouden ingesteld moeten worden en je zou 5 ervaren hoe ze zitten.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Intussen zou je geleerd moeten worden hoe je de stoel 6 zelf instelt. Ook zou uitgelegd moeten worden waarom die instelling de juiste is. Vervolgens zou naar de zithouding en werkgedrag gekeken moeten worden en je aangeleerd moeten worden hoe je op een andere, 8 gezonde manier kunt werken. Ook de 9 werkplekindeling en 10 -afstelling zouden aan bod moeten komen. De hoogte van het bureau en beeldscherm, positie van toetsenbord en muis, telefoon, e.d. zijn van invloed op onze zithouding. Er zou moeten worden ingegaan op de 11 verschillende werkzaamheden en de daarbij horende zithoudingen. En op de 12 omgevingsfactoren zoals licht, geluid, ruimte en sfeer. Ook zou besproken moeten worden wat 13 stress met je doet. Samen met jou zou een stoel gekozen moeten worden die je gaat 14 testen op locatie. In overleg zou de werkplek op locatie voor u 15 geoptimaliseerd en opnieuw ingesteld kunnen worden. Tijdens het testen zou je 16 support moeten ontvangen. En na de definitieve keuze zou je 17 nazorg moeten krijgen.

Dat zijn 17 punten van advies en service!

Bij Ergopoint is dit de normale gang van zaken mits u rugklachten heeft en een goede stoel zoekt. Boek daarom snel een consult. Wij hebben de beste bureaustoelen tot onze beschikking. Van de beste merken hebben we alleen de beste modellen geselecteerd. Van waanzinnig comfortabele tot zeer actieve bureaustoelen. We kunnen stoelen ook aanpassen en op maat maken, als dat nodig is. Want ieder lichaam is anders. Bureaustoelen zijn onze specialiteit!

Heeft u rug-, nek-, schouder-, arm-, hand-, knie-, bekken-, heup- of stuitklachten? Zoekt u een bureaustoel of werkplekoplossing die het mogelijk maakt om met minder klachten of zelfs klachtenvrij te werken? Thuis of op kantoor? Maak dan nu een afspraak voor advies. In onze showroom in Eindhoven (Videolab-gebouw te Strijp-S) staan diverse zitverbeterende bureaustoelen, zadelkrukken, zitballen, zit-sta bureaus, bureaufietsen om u gezond te laten werken, zonder klachten. Preventief en curatief.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding